Gedragspsychologie en Sue & The Alchemist

Op 10-01-2024 hebben we op de beurs de Heer Dijkhof (VVD) gesproken. 
Dit heeft gezorgd voor een interessante kijk en een eventueel mogelijke samenwerking met zijn organisatie Sue & The Alchemist.

De stelling die binnen Sue & The Alchemist word aangenomen betreft: "meer grip op onbewuste beslissingen, staat gelijk aan meer grip op succes"

Logischer wijze is deze stelling ook direct gelieerd aan een dienstverlening die uit is op ondersteuning geven aan andere organisaties in termen van marketing en sales.

Om verder in te gaan op de missie en visie achter deze manier van dienst verlenen wordt de volgende uitleg gegeven op hun website: "
Organisaties die begrijpen hoe mensen onbewust beslissingen nemen en deze knowhow verzilveren, verslaan keer op keer hun concurrentie. Dat klinkt mooi, maar hoe maak je hier langdurig succes van? En hoe pas je dit toe op alle beslissingen die je dagelijks neemt? Het antwoord is door gedragspsychologie toe te voegen aan je proces. Dit zal u helpen te vinden, te begrijpen en te meten hoe uw klanten, fans of kiezers besluiten om dingen te doen of niet. En hoe je hierop kunt inspelen om keuzes en gedrag voorspelbaar vorm te geven."


Super interessant luid de reactie binnen vanzorgvoorzien.nl!

Maar tot in hoeverre kan dit soort dienstverlening worden toegepast ten goede van de maatschappelijk hulpvraag omtrent hulp en zorgverlening? onze vraag aan Sue en The Alchemist luid dan ook als volgt;
Kan jullie manier van dienst verlenen en de wetenschap en knowhow die jullie bezitten ingezet worden om individuele mensen of families (die bijvoorbeeld dakloos zijn geworden of hulp nodig hebben) te helpen?

In deze blog gaan we bijhouden wat de ontwikkelingen zijn binnen de eventuele samenwerking met Sue & The Alchemist en / of deze verder kan worden uitgerold in de Nederlandse maatschappij ten goede van hulpbehoevenden